Yaşlıların Unutulmaması Gerektiğini Vurgulayan Dr. Öztekiner




Yaşlıların Unutulmaması Gerektiğini Vurgulayan Dr. Öztekiner


KKTC'de Yaşlı Bakımı ve Tedavi Hizmetlerinin Yetersizliği Konusunda Uyarı

KKTC'de yaşlı bakımı ve tedavi hizmetlerinin yetersizliği konusunda uyarıda bulunan Eski Bülent Ecevit Rehabilitasyon Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Cansel Öztekiner, yaşlıların ve kronik hastaların devletin desteğine ihtiyaç duyduğunu vurguladı.

Dr. Öztekiner, yetkililerin yaşlı kesimi genç kesim olarak gördüğünü, yaşlıların unutulduğunu ve toplum olarak devletin yardımına ihtiyaç duyduklarını belirtti. Özellikle evde sağlık hizmetlerinin eksikliğine dikkat çeken Öztekiner, Türkiye ve dünyada uygulanan evde sağlık hizmetlerinin KKTC'de yeterince uygulanmadığını söyledi.

Yaşlı Bakım Evlerinin Denetimsizlik ve Vasıfsız Personel Sorunu

KKTC'de yaşlı bakım evlerinin denetimsizlik ve vasıfsız personel sorunu olduğunu belirten Dr. Öztekiner, bu evlerin belediyeler tarafından izin alınarak açıldığını ancak Sağlık Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın iznine tabi olmadan faaliyet gösterdiklerini ve bu nedenle denetlenemediklerini söyledi. Ayrıca, yaşlı bakım evlerinde vasıfsız kişilerin çalıştığını ve bu durumun ciddi sağlık sorunlarına neden olabileceğini belirtti.

Yeni Yasal Düzenlemeler Gündemde

Dr. Öztekiner, yaşlılar ve kronik hastalar için daha iyi koşulların sağlanması gerektiğini vurgulayarak, Sağlık Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile belediyelerin bir araya gelerek bu konuda ortak proje üretmeleri çağrısında bulundu. Öztekiner, yaşlı bakımı ve tedavi merkezleri için ayrı yasal düzenlemeler ve şartlar hazırlanması gerektiğini belirtti ve şu anda bir yasa üzerinde çalışıldığını, bu yasanın mecliste görüşüleceğini ve yıl bitmeden geçmesi umudunu dile getirdi.

Kurumlar Arası İş Birliği Çağrısı

KKTC'deki yaşlı bakımının iyileştirilmesi için üç kurumun; Sağlık Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile belediyelerin

Benzer Haberler:

0 Yorum

Yeni Yorum

Buraya yorum bırakmak için hemen giriş yapın veya kayıt olun.

Kıbrıs'ta yapılabilecek her şey için!